19 helmikuu 2020

Käyttäjätarina: Uinti Tampere

Tavoitteellista ja kokonaisvaltaista uintivalmennusta Tampereella

Reeta Keisala toimii valmentajana Uinti Tampereen nuorten kilpauintiryhmissä. Hän kuuluu kasvavaan joukkoon suomalaisvalmentajia, jotka saavat tehoa ja tasapainoa valmennukseen Qridin työkalujen kautta.Reeta valmentaa kahta 13-16 -vuotiaista uimareista koostuvaa kilparyhmää, jotka harjoittelevat kuutena päivänä viikossa.

Qridillä on tärkeä rooli Reetan valmennusryhmissä. Harjoituksissa aika käytetään tehokkaasti altaassa, ja valmentajalla on harvoin aikaa käydä syvällisiä henkilökohtaisia keskusteluja uimareiden kanssa heidän tavoitteistaan, kokemuksistaan tai kilpaurheiluun liittyvästä elämänhallinnasta. ”Qridi auttaa minua pääsemään paremmin uimarien pään sisään.” Reeta toteaa. ”Treeneissä ei ehdi juuri ajatuksia jakaa.”

Reetan mielestä oleellinen kysymys on, vastaako uimarin käsitys treenisuorituksestaan valmentajan käsitystä. Vastaus löytyy Qridin harjoituspäiväkirjasta ja itsearvioinneista.

Harjoitusten jälkeen uimarit kirjoittavat päiväkirjaan oman kokemuksensa päivän treeneistä ja arvioivat omaa onnistumistaan, vireystilaansa ja tavoitteiden toteutumista muutaman itsearviointikysymyksen avulla. Reeta kertoo lukevansa päiväkirjoja säännöllisesti ja seuraavansa itsearviointien tuloksia. Valmentaja voi myös kommentoida päiväkirjamerkintöjä ja ohjata uimareita kiinnittämään huomiota valmennuksen ja kehittymisen kannalta oikeisiin asioihin

Ravintopäiväkirja puolestaan ohjaa nuoria urheilijoita kiinnittämään huomiota tasapainoiseen elämänhallintaan: riittävään uneen ja terveelliseen ravintoon.

Myös kisoihin valmistautumisessa Qridillä on oma roolinsa. Valmennettavat asettavat tavoitteita ja arvioivat kisojen jälkeen niiden toteutumista. Arviointiasteikkona käytetään erilaisia symboleita, kuten hymiöitä. Lisäksi valmennettavat tuottavat runsaasti avointa tekstiä.

Reeta kiitteleekin valmennettaviensa intoa arvioida itseään tavoitteellisesti ja kehuu Qridin helppokäyttöisyyttä: ”Ketään ei ole tarvinnut pakottaa tähän. Helpommaksi tätä ei tämän ikäisille enää voi tehdä! Kännykkä on siinä mukana altaan reunalla.”

 

Qridi Sport